W połowie września, na dobry start w nowy rok szkolny, kucharze z różnych klas udali się na grzybobranie do Puszczy Piskiej. 11-go września pojechali kucharze z klasy 3MK, a 15-go września z 2MK.
Głównym celem wyjazdu była nauka zbierania i rozpoznawania grzybów jadalnych oraz poznanie lasów naszego terenu. Okazało się, że grzybów w lesie było bardzo dużo i każdy uczeń zebrał przynajmniej kilka okazów. Pogoda w tym roku wyjątkowo nam dopisała, więc dodatkową atrakcją okazał się również spacer leśnymi drogami i podziwianie pięknej puszczy.
W drodze powrotnej zajechaliśmy także na sławne i pyszne lody w Pieckach – taka nasza mała tradycja.
O bezpieczeństwo uczniów na wycieczce i powrót grupy w komplecie zadbały: Małgorzata Jankielewicz, Elżbieta Żyżyk i Dorota Dobrowolska